Monday, January 21, 2013

គុណ​ប្រយោជន៍​របស់​ផ្លែ​គូ​លែន​


    ផ្លែ​គូលែន​មាន​ផ្ទុក​ប្រូតេអ៊ីន​សារធាតុ​សរសៃ​កាបូន​អ៊ី​ដ្រា​ត​កាល់ស្យូម​ខ្លាញ់​និង​ជាតិ​ទឹក​ដែល​ជួយ​ដល់​សុខភាព​។​ផ្លែ​គូលែន​វា​មាន​សាច់​ថ្លា​ល្អក់​ដែល​អាច​បរិភោគបាន​ទាំង​ផ្លែ​ស្រស់ ទាំង​ផ្លែ​ស្ងួត​និង​ច្រក​កំប៉ុង​ដូច​ផ្លែ​មៀន​និង​សាវម៉ាវ​ដែរ​។ ​ផ្លែ​គូលែន​ជា​ប្រភព​ផ្លែឈើ​ដែល​សំបូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន​C​ដែល​លោកអ្នក​ពិសា​ផ្លែ​គូលែន​មួយ​ផ្លែ​អាច​ទទួ​ល​បាន​វីតាមីន​C៤០​ភាគរយ​ច្រើនជាង​វីតាមីន​C​នៅក្នុង​ផ្លែ​ក្រូម​មួយ​។
        ​គ្រាប់​គូលែន​ត្រូវបាន​ប្រើប្រាស់​សម្រាប់​អ្នកមាន​បញ្ហា​ពោះវៀន​ហើយ​វា​ក៏​អាច​ប្រើ​សម្រាប់​ព្យាបាល​ការឈឺចាប់​ផ្នែក​សរសៃប្រសាទ​បាន​ផងដែរ​មួយវិញទៀត​ផ្លែ​គូលែន​មាន​ថាមពល​ខ្លាំង​ក្នុង​ការជួយ​លើក​កម្លាំង​និង​ជួយ​រំលាយ​អាហារ ទៀតផង​៕

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More